söndag 11 maj 2008

Mellan hägg och syren

Efter att ha vilat någon vecka från renoveringshuset, har vi tagit bort teglet på hustakets framsida.
Då upptäckte vi att allt som byggdes förr i tiden inte alltid var så noggrant gjort. Allt undertak på farstun fick vi lov att ta bort för det var så dålig byggt. Nu håller vi på att reparera det som går att reparera, det är lite klurigt så fortsättning följer...
Den finaste tiden på året tycker vi är mellan hägg och syren. Det börjar blomma i fruktträden, fåglarna har ett himla sjå med att bygga bon och lägga ut revir, det surrar av insekter överallt i de blommande träden och vädret är varmt och härligt.

Se på vilket fint körsbärsträd vi har i vår sjöbacken, det har nog aldrig blommat så mycket som det gör i år, tror vi.
En kär gammal vän har återkommit. Den här måsen, som vi kallar Österman, kommer tillbaka till oss varje år och har ett bo på vårt ladugårdstak. Österman petar bort en tegelpanna och gör sig ett bekvämt bo där med en fin utsikt. Trots att vi lägger tillbaka tegelpannan varje höst petar han/hon bort den varje vår.
När vi sätter oss för att äta på vår veranda flyger Österman till den här telefonstolpen och tittar på oss när vi äter. Vi har aldrig gett den något att äta, vi tror att den bara är sällskapssjuk.
Det är bäst att passa på att njuta av det fina försommarvädret så länge det varar...
Ha en bra vecka alla bloggläsare!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej.
Kul att se att andra oxå har att göra :-).
Jag håller med om att de inte alltid var så noga förr i tiden.... och det får vi sota för nu.
Vi har plåt på vårat hus och de lade dom för ca 10 år sedan så jag kan inte motivera att byta till tegel, fast jag egentligen vill.

Vilken fantastisk utsikt ni verkar ha.

/Mattias

http://renoverings.blogg.se

Anonym sa...

Husets framsida ska det vara inte husetsfamsida

Anonym sa...

hej
vilket fint körsbärsträd. har varit på nätet och sökt på "shabbychick" och fått många träffar med tanke på att vi snart ska flytta till en lägenhet med sekelskiftesstuk. Prova ni oxå.Det skulle passa bra i renoveringsobjektet.
Kramisar från Marie

Anonym sa...

hej igen vilket jävla väder det är. jag håller på att frysa ihjäl
//Marie