söndag 16 november 2008

Ännu mer fasadjobb

Det hinns inte så mycket på dagarna nu vilket beror på både att dagarna är korta och vädret är väl inte det bästa för byggjobb utomhus.

Men det har hänt lite ialla fall, timmerstockarna i gaveln mot sjön var väl inte i det skick vi hade hoppats på. Den var till och med mer ruttna än vad vi trodde. Maken sa "Hade vi böjat med den här gaveln hade vi aldrig fortsatt renovera"… Men "skam den som ger sig" efter mycket huggande, luftblåsande med kompressorn, trixande och lagande fick han till slut ordning på väggen trots att den är otroligt sned men det är ju restan av huset också.



Och väggen kunde brädkläs med panel


och målas.


Baksidan var i mycket bättre skick men då hade de vädret mot sig. Det blåste kraftigt och vräkte ner blötsnö och när mågen, maken och svågern spikade panelen.


När sonen målade väggen var det betydligt bättre väder.

En sak har vi ialla fall kommit till klarhet med, vi kommer inte hinna klart med renoveringen innan årets slut... När vi blir klar med arbetet det får tiden visa.
Ha det bra alla!

A&H

2 kommentarer:

Lyckofröken sa...

Vilken tur att ni började på andra sidan! Jag blir så inponerad! Hör av er om det fattas nån spik, hihi.
Kramelikram A

Anonym sa...

Så ni jobbar och står i. Själv håller jag på att frysa ihjäl av det här jävla vädret. jag får vä'l gå in på youtube ocg titta efter "färsk frukt" istället. Ha Ha Ha
Kramizz
Marie