söndag 14 juni 2009

Blommor, lump och en massa färg

Det var lika fint och rörande i år när vi sjöng "Den blomster tid nu kommer..." som alla andra år trots att regnet stod som spön i backen.

Jag fick den här fina blomman och ett jätte fint armband av mina elever. Så nu är det sommarledigt några veckor och med det en massa tid till renovering och resor.

Nu har vi lumppapen kommit upp på de väggar som ska målas. Här i rummet mot vägen, som kan fungera som sovrum, ska det målas.
"Stuggu" på undervåningen och två rum till.

Efter som vi ska sprutmåla tak och timmerväggar på övervåningen plastade vi in allt som behövdes skyddas så det skulle komma någon färg på det.

Garderoben i "sovrummet" innan sprutmålningen...
och hallen med både timmervägg och muren i väntan på att bli vita.



Det var lite pirrigt innan vi kom igång med sprutmålandet men efter ett tag flöt det på riktigt bra. Vi blev tvugna att måla tre gånger för den vita färgen gulnade på timmerdstocksväggen.


Resultatet blev riktigt lyckat. Här är timmerväggen i rummet mot sjön,


hallen med muren


och garderoben i sovrummet också vit och fin. Vi blev väldigt nöjda med resultatet.


Slaget om val av kulör blev inte så drastisk, efter bara ett litet krig kom vi överens om färger. Vi tog hem några provburkar som vi provade i de olika rumen. Tillslut bestämde vi oss för lika kulör i sovrummet och hallen det blev en ljusgrå färg med en lite brytning mot grönt. I rummet mot sjön blev en ljusare grå. Resultatet kommer i nästa inlägg som kommer om ca tre veckor.
Till midsommar kommer sällskapet "Sillens vänner" ha möte med sill, Jansson, nubbe och en massa regn. Efter det flyttar vi åter in i ca 8 kvm, husbilen. I år går resan till Spanien där vi kommer att cykla, äta Paella och dricka Sangria...
Trevlig midsommar alla!

A&H

Inga kommentarer: