söndag 16 mars 2008

Ett luftfyllt lyft vid Lushavet

Äntligen har den luftfyllda bälgdomkrafaten kommit, så vi kan lyfta huset till rätt höjd.

Den svarta saken som ligger mellan bottenstocken och grundstenen och som är gjort av gummi är bälgdomkraften. Den fylls med luft med hjälp av en kompressor och kan lyfta upp till 24 ton. Lyftet gick bra, så nu ska det muras ny grund på de ställen där huset har lyfts. Äntligen börjar det hända något men det är mycket jobb kvar, undra om vi hinner till december i år???
Har tagit lite bilder på små detaljer i huset, titta vilken fin fönsterbräda som finns i köket. Lägg märke till den vackra pärlsponten på väggarna, den ska bara skrapas, slipas och målas. De flesta av fönstern har handblåset glas i både ytter- och innerfönsterbågarna. Sådant glas är mycket mer klara än nya fönster.

Den här klädhängare sitter i hallen den har hängare som är täljda för hand, den skulle nog vara fin som vitmålad.


Det är många utanpåliggande elkablar och gamla kopplingsdosor gjorda av porslin som är så fina. Vi ska försöka bevara så många som vi kan.

Ytterdörren, som är en pardörr, är i så dåligt skick så den kommer att bytas ut. Vi är på jakt efter någon liknande pardörr, vi letar på Blocket, auktioner mm. På dörren satt den här vackra nyckelskylten som säkert är gjord av någon smed från trakten. Jag har tagit bort den och satt den på en vacker kista som jag hittade i vårat uthus. Kistan blev ytterligare ett bra soffbord, det kommer bild på den vid ett annat tillfälle.



Ha en bra arbetsvecka och se upp för påskkärringarna på torsdag...

3 kommentarer:

Lyckofröken sa...

Det blir bra det där!
En fråga eller konstaterande.... Det är väl du på kvasten?! Jag trodde inte du skulle lägga ut bilder på dig själv. HIHI
Kram A

Anonym sa...

Såg er/din kommmentar på min blogg och var tvungen att "rusa" in på er blogg och kolla. Roligt att se att fler sliter sitt hår med dessa äldre hus :-)

/Mattias
renoverings.blogg.se

Lyckofröken sa...

Hej kompis!
Hoppas ni har det bra över påskhelgen! Du har en utmaning att hämta hos mig!
Kram A