söndag 2 mars 2008

Gamla saker

I det gamla huset bodde "farmor" fram till våren 2006, då hade hon blivit så dålig att hon behövde mer tillsyn än vad vi klarade av. Så hon flyttade till ett hem, men gick bort under hösten 2006.



Sen gällde det vad vi skulle göra av alla sakerna hon lämnat efter sig. När vi hade städat, kastat, rensat och delat upp de kvarvarande sakerna, var det i alla fall en hel del kvar som ingen i släkten ville ha. Så en auktionsfirma från Västerås tog hand om allt och sålde dem på auktion.


Vill visa några fina saker som vi tog hand om.


Ett par barn skor i skinn, skosnörerna är också gjorda i skinn. Undra hur många barn har lekt i dem under årens lopp. De har fått en plats i ett fönster hos oss.


En vackert sliten koppartunna, som vi ställt i vår nya hall, på mässings etiketten står det Nämnkarls ingraverat. Så det känns självklart att den ska vara kvar på gården.

En välbevarad kammin som vi ställt i vårat kök, vi vet inte om vi ska installera den där eller om den ska stå i det gamla huset.




I en fyrkantig brun pappväska hittade vi den här välbehållna och vackra hatten. Käppen , som syns bakom hatten, har ett handtag med ett silverhölje och det står ingraverat Karl 40 år, Karl var makens farfar. På den tiden var det vanligt att ge bort käppar i 40 års pressent till herrar. Hade det varit vanligt idag hade maken fått en käpp för fem år sedan, undra vad han skulle ha gjort av den under Lidingöloppet?

Ha en bra arbetsvecka!

1 kommentar:

Lyckofröken sa...

Nästa gång ni kommer hit har vi herrtema MED hatt och käpp! Hihi vad du är rolig!

Kramelikram A